پرنیان

نبشتم بشاهی همی سالیان همه پوشش از خز و از پرنیان

+ ته‌چین قارچ و بادمجان

 

مواد لازم:
برنج   2لیوان
ماست   1لیوان سرخالی
روغن   نصف لیوان یا 125میلی‌لیتر
زرده‌ی تخم‌مرغ  3عدد
زعفران دم‌کرده  به اندازه لازم
قارچ   200گرم
بادمجان   3عدد متوسط (حلقه شود)
پیاز داغ   2قاشق غذاخوری
آب‌لیموترش  1قاشق غذا‌خوری
پیازداغ، زرشک، خلال بادام، خلال پسته برای تزیین

طرز تهیه:
بادمجان‌ها را سرخ کنید. قارچ‌ها را با آب لیموترش و کمی نمک در روغن تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
برنج خیس کرده را آبکش کنید. (برنج را زنده بر دارید) ماست، زرده تخم‌مرغ، زعفران، نمک، دوسوم از روغن (ذوب‌شده و سرد‌شده) و یک‌سوم از برنج را به‌طور کامل باهم مخلوط کنید. در قابلمه‌ای نچسب باقی مانده‌ی روغن را بریزید. سپس از مواد ته‌چین در آن ریخته و کاملاً صاف کنید.
روی مواد ته‌چین، بادمجان‌های سرخ شده را بچینید و کمی نمک بپاشید. ‌یک‌سوم دیگر از برنج سفید را روی بادمجان‌ها بریزید و صاف کنید. قارچ‌های تفت داده را بریزید و صاف کنید. قارچ‌های تفت‌داده را با پیاز‌داغ روی برنج سفید بریزید، دوباره صاف کنید. کمی روغن و آب و زعفران را با هم مخلوط کنید و به‌صورت نقطه‌ای روی برنج دهید. درب قابلمه را گذاشته و روی حرارت زیاد بگذارید. همین‌که صدای ته‌چین درآمد روی حرارت ملایم (با شعله پخش‌کن) گذاشته تا به مدت 45دقیقه کاملاً دم بکشد. در ظرف دلخواه ته‌چین را برگردانید و با کمی پیاز داغ، خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین کنید.
زرشک را پاک کرده و بعد از چند بار شستن در آبکش بریزید.
در تابه‌ای کوچک یک قاشق روغن را روی حرارت ملایم کمی داغ کنید، زرشک را به روغن اضافه کرده، به مدت 30ثانیه تفت دهید، سپس زعفران را افزوده و به مدت یک دقیقه تفت دادن را ادامه دهید.
خلال بادام را برای تزیین از قبل خیس کنید تا نرم شود، سپس در آبکش بریزید و بعد در کمی روغن به مدت 2تا3 دقیقه تفت دهید.

منبع: http://forum.hashpazi.ir

نویسنده : ملیحه دادور ; ساعت ۸:٠٧ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/٤/۱٦
تگ ها: آشپزی